پیامبر (ص) میفرماید :
روز قیامت فردی را می آورند و او را در پیشگاه خدا نگه میدارند و کارنامه اش را به او میدهند ، اما حسنات خود را در آن نمیبیند . عرض میکند : الهی ! این کارنامه من نیست زیرا من در آن طاعات خود را نمیبینم . به او گفته میشود : پروردگار تو نه خطا میکند و نه فراموش . عمل تو به سبب غیبت کردن از مردم بر باد رفت . سپس مرد دیگری را می آورند و کارنامه اش را به او میدهند . در آن طاعت بسیاری را مشاهده میکند . عرض میکند : الهی ! این کارنامه من نیست زیرا من این طاعات را بجا نیاورده ام . گفته میشود : فلانی از تو غیبت کرد و من حسنات او را به تو دادم.
(جامع الأخبار، ص 412)
سلام به همراهان
متأسفانه یکی از رایج ترین گناه هایی که در بین ما خریدار دارد و تقریبا هر روز با آن دست و پنجه نرم میکنیم ، همین غیبت است .
همانگونه که در روایت بالا عرض شد ، در رابطه با غیبت ، تمام سود را کسی میبرد که دیگران غیبت او را کرده باشند چون تمام ثواب های غیبت کننده مثل یک پمپاژ به حساب کسی که غیبش شده واریز میشود و تهی از حسنه میشود و در مقابل آن کسی که هیچ کاری نکرده و فقط در موردش صحبت کرده اند بدون هیچ هزینه ای تعداد زیاد یا اندکی حسنه را صاحب میشود . پس به همین سادگی و با توجه به روایت فوق ، میتوانیم به وسیله غیبت حسنات زیادی را بدست یا از دست بدهیم .
انصافا روایات همه چیز را بخوبی بیان کرده اند . فقط لازم است کمی همت به خرج بدهیم و هواسمان به کارهایمان باشد . ما اگر خیلی از مسائل را بلد باشیم ولی به آن ها عمل نکنیم به درد هیچ نمیخورد ، اصل ان عمل است که باعث حرکتمان به جلو میشود .
اکثر مواقع در جمعی نشسته ایم که غیبت میکنند و ما میدانیم که در حال گناه کردن هستیم ولی متأسفانه ما هیچ واکنشی از خود نشان نمیدهیم . خب موقع عمل کردن به دانسته هایمان همین جاست . این ما هستیم که باید جوّ مجلس را عوض کنیم و بحث را از آنجا خارج کنیم و اگر یقین داشتیم که هیچ کاری از دستمان بر نمی آید ، ان جمع را ترک کنیم . این تمام چیزیست که از ما خواسته شده و خیلی ساده و بی دردسر . البته ناگفته نماند ، ترک کردن بعضی مکان ها دردسر دارد ولی با کارمان خیلی چیزها را به دیگران میفهمانیم .
انشاالله که با همت بلند و تمرین مداوم سعی کنیم که غیبت را کنار بگذاریم و حداقل از حسنات و ثواب های خودمان نگهداری کنیم .
التماس دعا
- ۱۳ نظر
- ۲۶ تیر ۹۲ ، ۰۰:۰۰